ROBERTO ALIAGA
«Vaig néixer a Argamasilla de Alba (Ciudad Real), un dimarts tretze de l’estiu del 1976.
Sóc biòleg i tinc una pila de fills: una nena que es diu Aroa i una vintena de contes per a nens. N’hi ha que s’han traduït a vuit llengües.
M’agrada amagar-me per llegir, prendre llet amb cacau abans d’anar a dormir, i estar envoltat de la família. Deu ser perquè sempre he sigut el més petit…»
Les obres de Roberto Aliaga han estat traduïdes a tretze idiomes. El 2008 va rebre el premi Lazarillo d’àlbum il·lustrat, el 2009 va ser inclòs a la prestigiosa llista The White Ravens i el 2012 va guanyar el primer premi en el XXXI Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi.
Més informació a roberto-aliaga.blogspot.com.
Roberto Aliaga és l’autor d’Els colors d’en Silvà.
|
|
DANIEL NESQUENS

Daniel Nesquens
«Encara que sembli mentida, vaig néixer a finals del segle passat. Tot i això, no sóc gaire gran, ni tampoc gaire alt. Vaig començar a escriure per casualitat. Primer vaig trobar un bolígraf; després, un paper. I, en tombar la cantonada, una idea sobre la qual escriure.
Els meus amics diuen que hi ha dies en què sóc molt graciós i d’altres, en canvi, en què em poso un xic melancòlic, com si m’hagués picat alguna cosa. Jo els dic que la vida és així. Ah, el meu color favorit és el verd Hèlsinki.»
Daniel Nesquens ha publicat més d’una trentena de títols on sempre predominen la ironia i l’humor. Entre d’altres guardons ha obtingut el primer premi en el Certamen d’Àlbum Il·lustrat Ciutat d’Alacant el 2001, l’accèssit al premi Lazarillo de creació literària el 2002, VII premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil el 2010, el premi Vaixell de Vapor el 2011 i quatre mencions especials en la llista The White Ravens.
Més informació a nesquensmania.blogspot.com.
Daniel Nesquens és l’autor de La gallina Crestablava.
|
|
MARTA SERRA MUÑOZ

Marta Serra
«De petita, els meus pares em compraven llibres a la fira del llibre de la meva ciutat. Jo saltava d’alegria. M’encanta llegir! I també m’agrada escriure, perquè és una altra manera de llegir; per mi és com un joc que em fa gaudir d’allò més. Ara, quan salto, és perquè he acabat d’escriure un conte.»
El 2005 va guanyar el IX Premi de Literatura Infantil i Juvenil «Leer es vivir».
Marta Serra és l’autora de La ullera de llarga vista.
|
|
PABLO ALBO

Pablo Albo
«Em dic Pablo i m’agrada inventar històries i explicar-les com si haguessin passat. No sóc mentider. Sóc rondallaire. A part d’això, sóc una persona normal: estatura mitjana, ni gros ni prim, ni lleig ni guapo, ni llest ni ximple. No sóc gegant, però sempre tinc el cap als núvols. Ja em passava de petit. Anava a la platja i m’estava tota la tarda explicant-li històries al mar. Ens moríem de riure. Ara també m’encanta veure-les en paper.»
Pablo Albo ha estat premiat en diverses ocasions: primer premi en el Certamen d’Àlbum Il·lustrat Ciutat d’Alacant el 2003, premi Lazarillo de Creació Literària el 2008, guanyador del Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi el 2008, premi «Leer es vivir» el 2009, i tres dels seus llibres han estat inclosos en la llista The White Ravens.
Més informació a www.pabloalbo.com.
Pablo Albo és l’autor de Gegant de mica en mica.
ANNA GASOL

Anna Gasol
«De petita, m’encantava escoltar les històries que m’explicava la meva àvia, llegir llibres d’aventures i treure a passejar la meva mascota, un ase petitó que em seguia pertot arreu. De gran, vaig fer viatges increïbles pel món… En un d’aquests viatges vaig conèixer l’estranya aventura d’un peix… que havia estat a la panxa d’un llop!»
Anna Gasol ha estat mestra, bibliotecària, directora de la revista Faristol i presidenta del CCLIJ, la secció catalana de l’OEPLI. El 1997 va rebre el Premi de Recerca Pedagògica de la Fundació Enciclopèdia Catalana.
|
|

Teresa Blanch
TERESA BLANCH
«Un dia em van explicar que, quan jo era molt petita, llegia els diaris al revés. Potser per això vaig estudiar periodisme. Sst!, et diré un secret: de petita tenia una amic extraterrestre i cada dia, abans d’anar-me’n a dormir, li desitjava bona nit… Fa poc em va enviar un correu electrònic en què em deia que tenia ganes de sentir cridar el Bru.»
Teresa Blanch és periodista i escriptora reconeguda per la seva tasca d’investigació en el món de la literatura infantil i juvenil, àmbit en què col·labora amb diverses publicacions europees.
Anna Gasol i Teresa Blanch són les autores de Sigues valent, Bru!
CARLES ARBAT
«Del meu ofici en diuen ser il·lustrador. De petit, m’imaginava un il·lustrador com un senyor amb perruca blanca que “enllustrava” sabates fins que les deixava lluents com estels… Com veieu, no anava gaire desencaminat, però en comptes de sabates “enllustro” paraules. I, en lloc de raspalls, utilitzo colors. En aquell temps, els llapis de colors eren el millor regal que em podien fer!
Alguna cosa em deia que aquell arc de Sant Martí tan màgic em serviria per pintar pàgines de contes de veritat. Els colors em van portar a la pintura i, més tard, a l’Escola d’Art d’Olot, on em vaig graduar en Disseny Gràfic i vaig descobrir la il·lustració, un món ple de somnis. D’ençà d’aleshores, he il·lustrat un grapat de contes escrits per gent que sap somiar, com Roberto Aliaga.»
Carles Arbat és il·lustrador i dissenyador gràfic. Ha obtingut diversos reconeixements com ara el Cartell del Saló del Llibre Infantil i Juvenil el 2000, el Premi Lazarillo d’àlbum il·lustrat el 2002, i el Premi Llibreter en la categoria d’Àlbum Il·lustrat el 2005.
Més informació a carlesarbat.wordpress.com.
Carles Arbat ha il·lustrat Els colors d’en Silvà.
MARIONA CABASSA
«Em dic Mariona Cabassa i ara, el 2009, tinc 31 anys. No fa gaire que he descobert que sóc il·lustradora des que era molt petita. Algú va trobar un conte amb dibuixos meus de quan amb prou feines tenia vuit anys. Quina alegria confirmar que la meva passió pel dibuix ve de tan lluny! D’aleshores ençà, he publicat més de 25 llibres i m’agrada pensar que cada projecte és com aquell primer conte, nou, emocionant i ple de camins per explorar a través de les imatges.»
Mariona Cabassa ha estat premiada en diverses ocasions, entre altres, ha obtingut el premi Junceda d’Il·lustració el 2003, la menció especial del premi Junceda el 2009 i el Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat de Compostel·la 2010.
Més informació a www.marionacabassa.es.
Mariona Cabassa ha il·lustrat La gallina Crestablava.
VIOLETA LÓPIZ
«Prenent el sol a Wuppertal, Alemanya, vaig veure una mosca amb mitjons, amb mitjons blancs! Va ser increïble! Diuen que tinc molta fantasia, però no és cap broma, jo la vaig veure de veritat. Us ho prometo. I sabeu què? Doncs que no m’importa si em creuen o no. El millor és que la vaig veure, i vaig entendre una cosa: és important mirar, perquè si no mires no veus res, i no veus mosques amb mitjons!, ni caragols amb pèls a les orelles, ni toros d’onze potes… Quin avorriment si totes les mosques fossin iguals, oi? Totes amb les botines negres. Sempre hi ha alguna cosa fascinant a l’altre costat de la pupil·la; només cal mirar. Però això no és fàcil; cal mirar com ho fa un nen, amb sorpresa. Encara que tinguem arrugues, cal mirar com si fos la primera vegada.»
Violeta Lópiz és música i il·lustradora. Col·labora en diaris, revistes i diverses editorials d’arreu del món. El 2005 va guanyar el primer premi «Leer en familia» i el 2011 va ser preseleccionada al premi The CJ Picture Book Awards de Corea del Sud.
Més informació a violetalopiz.blogspot.com.es.
Violeta Lópiz ha il·lustrat La ullera de llarga vista.
AITANA CARRASCO
«M’agrada explicar coses amb imatges, amb paraules, amb els ulls tancats, contínuament. Els meus pares no són gegants, però de vegades noto que em creixen les mans de manera desproporcionada, i l’única manera que tornin al seu estat original és dibuixant i escrivint. M’agraden els llapis, els bolígrafs, les plomes estilogràfiques i les plomes d’ocell. No tinc ales, per això m’invento històries. Ara bé, hi ha qui diu que m’ha vist volar, de nit, a cavall d’un pinzell.»
Aitana Carrasco és escriptora, il·lustradora, escenògrafa teatral, creadora de titelles, dissenyadora i col·laboradora d’algunes revistes. Al llarg de la seva carrera ha rebut el premi A la Orilla del Viento el 2005, va ser finalista del premi Llibreter el 2008 i de la Llista d’Honor IBBY el 2009, i dos dels seus llibres han estat inclosos en la llista The White Ravens.
Més informació a aitaneta.blogspot.com.
Aitana Carrasco ha il·lustrat Gegant de mica en mica.
ROCÍO MARTÍNEZ
«M’agrada cridar, igual com el Bru, però com que sóc il·lustradora faig “critdibuixos”. També hi ha moments en què no em surten: m’ennuego amb el pinzell, se m’entravessen els colors… però sempre ho intento, com ell. De vegades, els “critdibuixos” són ferotges; d’altres, divertits i tendres, o reflexius, segons el conte que haig d’il·lustrar. El que espero sempre és que el lector en gaudeixi com jo ho faig des de fa uns cinquanta crits, GRRRRR!!!»
Rocío Martínez ha estat premiada en diverses ocasions: premi d’il·lustració per al Cartell de la Setmana del Llibre Infantil i Juvenil el 1995, premi del Ministeri de Cultura al Millor Llibre Editat el 1995, menció especial a la llista The White Ravens el 2003, premi A la Orilla del Viento el 2006, i més que podeu consultar a www.rociomartinez.es.
Rocío Martínez ha il·lustrat Sigues valent, Bru!
Deixa un comentari